Vildtsæsonen i Danmark er en meget ventet tid for mange jægere. Men hvornår er det? Officielt begynder sæsonen den 1. oktober og går indtil slutningen af januar. Der anslås at være cirka 500.000 råvildt i Danmark, og hver jagtsæson nedlægges cirka 100.000 råvildt, og på trods af det, så er arten i rivende udvikling og har været det de seneste 40 år.
Skal du på jagt?
Når det er vildtsæson, er der et par ting, du skal huske på. Først og fremmest skal du sørge for, at du har den rette licens og de rette tilladelser. For det andet skal du gøre dig bekendt med det område, du skal jagt i, og endelig skal du sørge for at passe på det dyr, du fanger. Hvis du følger disse enkle retningslinjer, vil du være sikker på at få en vellykket og fornøjelig jagtsæson. Der er også nogle uskrevne regler, når man går på jagt, såsom at man ikke må skyde gammelråer i den første del af sæsonen, da hun kan have lam, som ikke vil kunne overleve uden deres mor.
Skal du tilberede råhvildt til middag?
Der findes ikke noget bedre end dyrekølle fra sin egen jagt. Men hvis man ikke selv har parteret sådan et dyr før, så bør du læse denne guide “sådan udskærer du en dyrekølle“, hvor du kan få en vejledende guide til hvordan du håndtere og partere en dyrekølle. Guiden består af udbening, finpartering og afpudsning ned til mindste detalje.
Inspiration til madopskrifter, der indeholder dyrekølle
Hvis du vil have inspiration til, hvad du kan bruge din dyrekølle til, så er dette stedet for dig. Her er nogle eksempler på retter, der kan laves med en dyrekølle.
- Helstegt dyrekølle med kartofler og grøntsager (Se opskrift på helstegt dyrekølle her)
- Grillet dyrekølle med kryddersmør
- Rådyrkølle med sprøde kartofler, tranebærkompot, Waldorf-salat og Karl Johan-sauce
- Dyrekølle med honningstegte pærer, Pastinakpuré og rosenkål
- Helstegt dyrekølle med sellerisalat, tyttebærpærer og kartoffelgalette